I ♥ Istanbul

15
21
1
3
8
13
11
25
10
12
23
18
16
4
6
5
17
7
2
20
24
19
Viikko Istanbulissa oli kyllä aivan mahtava! Vaikka edellisinä päivinä olin rampannu sairaalassa useampaan otteeseen ja joutunu viettämään siellä jopa yön ni ajattelin että matkalle on pakko päästä! Pari ensimmäistä päivää oli aika hirveitä mutta sitte koin ihmeparantumisen ja pääsin ihan kunnolla nauttimaan Istanbulista, ihanista ihmisistä seitsemästä eri maasta, turkkilaisesta ruoasta, lämpimästä säästä, upeista nähtävyyksistä... Asuin ihan tajuttoman mukavassa perheessä hienossa talossa, sain paljon uusia ystäviä ja kokemuksia. Ainut huono juttu oli turkkilaisten huono englanti, kommunikointi oli melkeen mahdotonta ja mulla on tapana turhautua jos mua ei ymmärretä :-D

Reissuhan oli siis Comenius-projektiin kuuluva reissu, seitsemän eri maata ja aina viikon tapaaminen jokaisessa maassa. Vähän olin skeptinen aluks tosta Turkista mutta kaikki mun ennakkoluulot osoittautui vääriks. Mua ei pakotettu syömään loppuun valtavia lautasellisia kebabia, mun kameraa ei varastettu eikä ällöttävät karvakätiset miehet tullu käpelöimään :-D Rukouskutsujakin kuultiin vaan yks, ja kyllä vähän nolottaa omat turhat ennakkoluulot tässä vaiheessa.

Vaikka omasta mielestäni näytin ihan hirveältä (ensimmäisinä päivinä kyllä näytinkin, naama turvonneena ja koko kroppa ihan pilkullisena...), oli ilmeisesti vaaleat hiukset ja sinertävät silmät turkkilaisten mieleen, olin nimittäin koko ajan turkkilaisten tyttöjen ympäröimänä :-D ei siinä mitään, sain paljon uusia ihania ystäviä eikä tarvinnut ainakaan olla yksin!

Ei mulla oo kyllä oikein mitään huonoa sanottavaa Istanbulista, rakastuin kaupunkiin täysin ja sinne on kyllä päästävä uudestaan! Reissu oli kaikinpuolin täydellinen, eikä ees harmittanut vaikka mulla ei ketään ystävää ollutkaan siellä mukana. Kuvia Turkista tai ostoksista tulee ehkä joskus vielä lisää, ja tekstiäkin kun taas kirjoittaminen sujuu :-D paluu arkeen oli kyllä aika hirveä kun joka päivälle on kokeita ja oon ihan pihalla kaikesta mutta pieni loppurutistus ni päästään lomailemaan!

---
My week in Istanbul was absolutely amazing! I really fell in love with the city, although I had my doubts at first. I got many so new friends and experiences, can't wait to visit Istanbul again! :-) Thank you everyone for a week I'll never forget ♥

8 kommenttia:

 1. I love comenius project!

  VastaaPoista
 2. Miten tohon comenius projektiin pääsee mukaan? :-D onks siinä jotku haastattelut vai pääsekö kaikki jotka haluaa? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen on semmonen hakulomake :) hakijoista sit katotaan et on halukas esiintymään, tulee toimeen ihmisten kanssa plus kielitaito jne :) täytät vaan sen lapun niin pääset kyllä varmasti! ::))

   Poista
 3. Meil oli koulus kans toi sama projekti, mut vaan Romanian kans :) En ite ollu siinä, mut kavereiden mukaan se maa oli ihan ääripäätä, toiste taloissa juoksenteli torakat ja toisen isäntäperhe omisti 2 viiden tähden hotellia ja tää sai oman sviitin :D

  http://ruusukerotta.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vaan Romanian? :O eiks tossa kuulu olla aina ne seitsemän maata? joo mäki oon kuullu samaa Romaniasta... mut toisaalta, vaikkei niillä kaikilla niin hienoa olekaan ni ne ihmiset on ihan mahtavia!

   Poista
 4. Vaikuttaa kivalta :) Tosi hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus ! :-) tuolla oli varmaan supersiistiä!

  VastaaPoista